מתכון לפיצה סטייל דטריוט
- Hai Sarusi
- 1 בנוב׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 3 בנוב׳
פיצת דטרויט היא סטייל ייחוד שמתאפיין בבצק אוורירי ופריך, גבינה עד לקצוות שמתקרמלת על הדפנות, ורוטב עגבניות שמוגש מעל הגבינה. המפתח להצלחה: תבנית מלבנית עם דפנות גבוהות.
ציוד נדרש למתכון פיצה
תבנית: תבנית פיצה בסטייל דטרויט 10x14 אינץ' (Lloyd Pans Detroit Style Pizza Pan) - תבניות Lloyd Pans הן הסטנדרט המקצועי, עשויות אלומיניום בציפוי נון סטיק שמבטיחה קראסט מושלם.
יש יותר קטנה גם במידות של 8x10 .
הן לא זולות אבל הן הכי טובות ויחזיקו לכם לכל החיים, שווה את ההשקעה לפי דעתי .
#פיצה מתכון
לבצק: כל כדור בערך 600 גרם זה יתן לנו שלושה פיצות גדולות או שש קטנות.
1000 גרם קמח לחם (100%)
700מ"ל מים פושרים (70%)
10 גרם שמרים טריים (או 3 גרם יבשים)
30 גרם מלח (3%)
20 מ"ל שמן זית (2%)
20 גרם סוכר (2%)
לטופינג:
400 גרם גבינה לכל פיצה גדולה, אני משתמש בתערובת של גאודה ומוצרלה, גם עמק הולכת מצוין!
2 כפות שמן זית לתבנית
פלפלוני (אופציונלי)
לרוטב:
600 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות
2 שיני שום כתושות אפשר גם בלי
1 כפית אורגנו יבש, טימין יבש, בזיליקום יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם ( אני אוהב 2% מהמשקל של העגבניות )
כפית סוכר
כף שמן זית
הכנה
שלב 1: הבצק
במיקסר עם וו לישה, ערבבו קמח, מים, שמרים וסוכר. לשו 3 דקות במהירות נמוכה
הוסיפו מלח ושמן זית, המשיכו ללוש 8-10 דקות עד לבצק חלק ואלסטי
העבירו לקערה משומנת, כסו והניחו לתפיחה ראשונה של שעתיים בטמפרטורת החדר
שלב 2: תפיחה קרה
חלקו את הבצק לכדור במשקל 600 גרם בערך ושימו כל אחד בקופסא נפרדת.
כסו והכניסו למקרר ל-24-72 שעות (זה המפתח לטעם וטקסטורה של הבצק)
שלב 3: טופינג ואפייה
הוציאו את הבצק מהמקרר שעתיים לפני האפייה
חממו תנור ל-260°C (אם יש אפשרות - 280°C)
פרסו את הבצק עד לקצוות התבנית
אחרי שהבצק נמתח עד לכל הפינות, תנו הפסקה של 15 דקות בין מתיחה למתיחה בשביל שהגלוטן ירגע.
תנו לבצק מס שעות עד שיכפיל את נפחו.
אפו ללא גבינה כ7 דקות, בשביל שהבצק יקבל צורה וחוזק .
פזרו את הגבינה עד לקצוות ממש - זה חשוב! הגבינה צריכה לגעת בדפנות
הוסיפו פסי רוטב לאורך הפיצה (לא לכסות הכל)
אפו 12-15 דקות עד שהגבינה בקצוות מקרמלת וזהובה
שלב 4: גימור
הוציאו מהתנור, תנו למנוח 5 דקות, החליקו סכין מסביב והוציאו מהתבנית. חתכו למלבנים.
טיפים מקצועיים
הגבינה עד הקצה - זה מה שיוצר את ה-"frico" המפורסם, הגבינה המקורמלת והפריכה
תפיחה קרה - אי אפשר לדלג על זה, זה מה שנותן את הטעם והמרקם
תבנית נכונה - תבניות Lloyd Pans הן השקעה שמשתלמת, הן מחזיקות לכל החיים.










תגובות