top of page
All Posts
קונפי שום ועגבניות שרי: המתכונים שהופכים את הפיצה שלנו למיוחדת
היי שלום לכולם זה חיע מפיצה טליו אשקלון. אם אי פעם תהיתם מה הסוד מאחורי הטעמים העמוקים והעשירים בפיצה שלנו בפיצה טליו אשקלון, הגיע הזמן לחשוף אותו. היום אנחנו משתפים אתכם בשני מתכונים שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו - קונפי שום וקונפי עגבניות שרי. זו לא סתם תוספת, זו טכניקה קולינרית עתיקה שמעלה את הפיצה באשקלון שלכם לרמה אחרת לגמרי. מה זה בכלל קונפי ומאיפה זה הגיע? קונפי (Confit) היא טכניקה צרפתית קלאסית שמקורה במילה הלטינית "conficere" - לשמר. בעבר, עוד לפני שהיו לנו מקררים מפ
Hai Sarusi
לפני 3 ימיםזמן קריאה 2 דקות


מתכון לפיצה סטייל דטריוט
פיצת דטרויט היא סטייל ייחוד שמתאפיין בבצק אוורירי ופריך, גבינה עד לקצוות שמתקרמלת על הדפנות, ורוטב עגבניות שמוגש מעל הגבינה. המפתח להצלחה: תבנית מלבנית עם דפנות גבוהות. ציוד נדרש למתכון פיצה תבנית: תבנית פיצה בסטייל דטרויט 10x14 אינץ' ( Lloyd Pans Detroit Style Pizza Pan ) - תבניות Lloyd Pans הן הסטנדרט המקצועי, עשויות אלומיניום בציפוי נון סטיק שמבטיחה קראסט מושלם. יש יותר קטנה גם במידות של 8x10 . הן לא זולות אבל הן הכי טובות ויחזיקו לכם לכל החיים, שווה את ההשקעה לפי דעתי .
Hai Sarusi
1 בנוב׳זמן קריאה 2 דקות


איך זמן ההתפחה משנה את המרקם והניחוח של בצק מחמצת
הקדמה דמיין את הרגע שבו אתה פורס פרוסת לחם מחמצת ביתי – הריח החמצמץ, הקרום הפריך, הפירור הרך מבפנים.אבל הנה השאלה שכל אופה שואל את עצמו: כמה זמן להתפיח בצק מחמצת כדי להגיע לטעם מושלם? בין אם מדובר ב-24 שעות, 48 שעות או אפילו 72 שעות של התפחה ארוכה – כל שלב משפיע בצורה שונה על עומק הטעם, רמת החמיצות, והמרקם של הלחם.במילים אחרות: הזמן הוא לא רק מרכיב – הוא הטעם עצמו. איך זמן התפחת בצק מחמצת משפיע על הטעם בצק מחמצת עובר תסיסה טבעית על ידי שמרי בר וחיידקי לקטובצילוס ( Lactoba
Hai Sarusi
19 באוק׳זמן קריאה 2 דקות


בצק מחמצת יתרונות וחסרונות
בצק מחמצת: מסורת עתיקה עם יתרונות וחסרונות מודרניים בצק מחמצת, המכונה גם "סאוורדו" (Sourdough), חוזר בשנים האחרונות לאופנה בעולם האפייה...
Hai Sarusi
6 באוק׳זמן קריאה 2 דקות


פיצה סטייל דטרויט
פיצה סטייל דטריוט היא כוכבת אמיתית בעולם הפיצות. עם קרום עבה וקריספי, גבינה נמסה, רוטב עשיר ומבחר תוספות, אז מה באמת עושה את הפיצה הזאת כל כך ייחודית? בואו נתחיל לטפח תיאבון! ההיסטוריה של פיצה סטייל דטרויט פיצה סטייל דטריוט נוצרה בשנות ה-40 בעיר דטריוט, מישיגן. היא הומצאה על ידי בעל פיצריה בשם "ססיליו" שהחליט לספק פיצה בסגנון חדש. במקום הבצק הדק הרגיל, הוא השתמש בבצק עבה בתבניות ברזל. זה העניק לפיצה את הקרום הייחודי והפריך שלה. לפי הערכות, הפיצה זכתה לפופולריות בשנות ה-60 ונח
Hai Sarusi
1 בספט׳זמן קריאה 2 דקות


bottom of page

