פיצה סטייל דטרויט
- Hai Sarusi
- 1 בספט׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 9 באוק׳
פיצה סטייל דטריוט היא כוכבת אמיתית בעולם הפיצות. עם קרום עבה וקריספי, גבינה נמסה, רוטב עשיר ומבחר תוספות, אז מה באמת עושה את הפיצה הזאת כל כך ייחודית? בואו נתחיל לטפח תיאבון!
ההיסטוריה של פיצה סטייל דטרויט
פיצה סטייל דטריוט נוצרה בשנות ה-40 בעיר דטריוט, מישיגן. היא הומצאה על ידי בעל פיצריה בשם "ססיליו" שהחליט לספק פיצה בסגנון חדש. במקום הבצק הדק הרגיל, הוא השתמש בבצק עבה בתבניות ברזל. זה העניק לפיצה את הקרום הייחודי והפריך שלה.
לפי הערכות, הפיצה זכתה לפופולריות בשנות ה-60 ונחשבת לסגנון פיצה פופולרי ביותר בארצות הברית, עם כ-17% מהפיצריות הממוקדות היום בפיצה דטריוט בלבד.
המרכיבים הייחודיים
שילוב המרכיבים האיכותיים הוא מה שמייחד את פיצה סטייל דטרויט. הבצק עשוי עם הידרציה גבוהה והוכן עם קמח איכותי,אני משתמש בקמח איטלקי 00, מניטובה מלא, כוסמין מלא, שיפון מלא ורותה מלא. מה שמבטיח טקסטורה מושלמת וערכים תזוניים.
הגבינה, בדרך כלל ווסקינסון בריק שלא אפשרי למצוא בארץ, לחלופין תערובת של מוצרלה וגאודה עושה את העבודה. הגבינה נמסה ומכסה את כל הפיצה. באופן ייחודי, יש המוסיפים רוטב עגבניות מצד על הגבינה ולא מתחת, מה שמעניק לפיצה טעם עשיר מאוד. עם הרוטב שמתפשט על פני שכבת הגבינה, טעמים מתמזגים בצורה המושלמת.
השיטה הייחודית
אחת השיטות המיוחדות בהכנת פיצה סטייל דטרויט היא הסידור "מההפוך". כלומר, הגבינה והמרכיבים מונחים על הבצק לפני הרוטב. גישה זו יוצרת שכבת גבינה קריספית במיוחד, ומונעת מהבצק להתייבש.
השיטה הזו, בשילוב עם התבנית הברזלית, יוצרת פיצה עם קרום שטעים לרוב. רוב חובבי פיצה יציינו כי השכבה העירומה הזאת היא מה שעושה את ההבדל.
טעמים שונים
פיצה סטייל דטרויט מציעה מגוון רחב של טעמים, כך שכל אחד יכול למצוא את מה שהוא אוהב. בסביבות 75% מהמזמינים בוחרים בתוספות קלאסיות כמו פפרוני (אצלי זה כשר אז פחות), פטריות ופלפלים, בשעה ש-25% מעדיפים תוספות כמו אנשובי, זיתים או ירקות קלויים.
אם תוספות קלאסיות לא מדברות אליכם, מעניין לגלות שיש גרסאות עם תוספות ייחודיות כמו קונפי שום, קונפי שרי, גמבה קלויה שמוסיפים לפיצה את הייחודיות שלה.
לא תשכחו לנסות
פיצה סטייל דטריוט היא לא סתם פיצה – היא מסע טעמים ותרבות. עם ההיסטוריה המרתקת שלה, המרכיבים האיכותיים והשיטה הייחודית, היא הצליחה לשבות את הלבבות של רבים.
אם עדיין לא ניסיתם פיצה דטריוט, זה הזמן להתנסות! ייתכן ותגלו את הפיצה האהובה עליכם עד כה.
פיצה דטריוט באשקלון
כשהגעתי לאשקלון, חיפשתי את הפיצה המושלמת.לצערי אין הרבה פיצות טובות באשקלון ופיצה סטייל דטרויט מאוד נדירה בארץ. טעמתי ואפיתי כמעט כל סוג פיצה אפשרית ופיצה דטריוט הייתה הבחירה שלי. אני זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי את הפיצה הזאת. הקרום היה קריספי, הגבינה נמסה והטעמים פשוט התפוצצו בפה שלי.
האם אתם מוכנים לגלות את הטעמים המיוחדים של פיצה דטריוט? אני ממליץ לכם לנסות את הפיצה עם התוספות האהובות עליכם.
יש לי כמה מיוחדות כרגע בתפריט ובהמשך יהיו עוד.
סיכום
פיצה דטריוט היא לא רק פיצה, היא חוויה. עם כל ביס, אני מרגיש את ההיסטוריה והאיכות של המרכיבים. אני ממליץ לכם לנסות את הפיצה הזאת. אתם לא תתחרטו!
אם אתם רוצים להעמיק את הידע שלכם אני ממליץ בחום על האתר, אני למדתי מלא מהבחור















תגובות